Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojásos piskótalap
  • 1 teáskanál vanília aroma

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl rum vagy 1 teáskanál aroma
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál zselatin

Díszítés:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló
  • 1 csomag piros torta zselé
  • 1 konzerv barack
  • ételszínező több színben

Elkészítése:
A piskótát 3 részre vágom.
Krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. A rumot csak a végén teszem bele. Hagyom teljesen kihűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforralom. Majd jól leöblítem és lecsepegtetem. Az 5 dl habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A zselatint kb 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd felmelegítem. A habtejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1-es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen. Utána, ha kihűlt a zselatin belecsorgatom és azt is elkeverem benne. A krémet a 3 lap között egyenletesen elosztom, és ha marad, akkor a tetejére is mehet. Jó ha ez után egy éjszakára pihen a hűtőben.
Díszítés:
A fél liter habtejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem. Bevonom vele a tortát. Tetszés szerint díszítem.
A torta zselét felforralom, addig még kihűl szobahőre addig felszelem a barackokat és a torta tetejére helyezem, majd mehet rá a torta zselé. Egy 10-15 perc múlva lehet is díszíteni. A maradék habtejszínnel ízlés szerint díszítjük a tortát.