Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 7 ek cukor
    • 1 ek sütőpor

    Töltelék:

    • 60 g pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 600 ml tej
    • 180 ml tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek zselatinpor
    • 50 ml forró víz
    • szeder

    Díszítés:

    • 180 ml tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csokoládé (74%)
    • mandulapehely

    Elkészítése:

    Torta készítése:

    A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és újból felverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet. Egy tortaforma alját kibéleljük papírral, oldalát megkenjük zsírral és meghintjük liszttel. A tésztát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 170-180°C megsütjük (kb.40 perc). Ha megsült (tűpróba), rácson hagyjuk kihűlni.

    A töltelék elkészítése:

    A tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Fóliával légmentesen lezárjuk, és hagyjuk alaposan kihűlni. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. A zselatint az 50 ml forró vízben feloldjuk, egy-két evőkanál pudinggal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínes pudinghoz, és alaposan elkeverjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3 részével és megszórjuk szederrel. Rátesszük a második lapot, kicsit rányomjuk, és szintén megkenjük krémmel. Megszórjuk a szederrel. Az utolsó lappal betakarjuk a tortát.

    A maradék krémet a torta oldalára és tetejére kenjük. A pirított mandulapehellyel megszórjuk a torta oldalát. A tetejét reszelt csokoládéval és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.

    Hideg helyre tesszük min. 6 órára.

    Az oroszkrém torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 204 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá