Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek cukor
  • 1 ek sütőpor

Töltelék:

  • 60 g pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 600 ml tej
  • 180 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek zselatinpor
  • 50 ml forró víz
  • szeder

Díszítés:

  • 180 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csokoládé (74%)
  • mandulapehely

Elkészítése:

Torta készítése:

A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és újból felverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet. Egy tortaforma alját kibéleljük papírral, oldalát megkenjük zsírral és meghintjük liszttel. A tésztát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 170-180°C megsütjük (kb.40 perc). Ha megsült (tűpróba), rácson hagyjuk kihűlni.

A töltelék elkészítése:

A tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Fóliával légmentesen lezárjuk, és hagyjuk alaposan kihűlni. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. A zselatint az 50 ml forró vízben feloldjuk, egy-két evőkanál pudinggal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínes pudinghoz, és alaposan elkeverjük.

Összeállítás:

A kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3 részével és megszórjuk szederrel. Rátesszük a második lapot, kicsit rányomjuk, és szintén megkenjük krémmel. Megszórjuk a szederrel. Az utolsó lappal betakarjuk a tortát.

A maradék krémet a torta oldalára és tetejére kenjük. A pirított mandulapehellyel megszórjuk a torta oldalát. A tetejét reszelt csokoládéval és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.

Hideg helyre tesszük min. 6 órára.