Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és újból felverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet. Egy tortaforma alját kibéleljük papírral, oldalát megkenjük zsírral és meghintjük liszttel. A tésztát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 170-180°C megsütjük (kb.40 perc). Ha megsült (tűpróba), rácson hagyjuk kihűlni.
A tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle. Fóliával légmentesen lezárjuk, és hagyjuk alaposan kihűlni. A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük kemény habbá, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. A zselatint az 50 ml forró vízben feloldjuk, egy-két evőkanál pudinggal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínes pudinghoz, és alaposan elkeverjük.
A kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3 részével és megszórjuk szederrel. Rátesszük a második lapot, kicsit rányomjuk, és szintén megkenjük krémmel. Megszórjuk a szederrel. Az utolsó lappal betakarjuk a tortát.
A maradék krémet a torta oldalára és tetejére kenjük. A pirított mandulapehellyel megszórjuk a torta oldalát. A tetejét reszelt csokoládéval és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal díszítjük.
Hideg helyre tesszük min. 6 órára.