Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyuszitorta recept

Nyuszitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dl cukor
    • 8 dl liszt
    • 4 tk sütőpor
    • 4 tk fahéj
    • 1 kg pucolt lereszelt sárgarépa

    A töltelékhez :

    • 25 dkg krémsajt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Szétválasztjuk a tojásokat, kemény habbá verjük a fehérjéket a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a tojások sárgáját és a sárgarépát.

    Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24-26 cm-es) öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Akkor jó a tészta, ha már a hústűre nem ragad rá.

    A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, és állni hagyjuk addig, amíg a torta ki nem hűl.

    Ezután a tortát félbevágjuk, és megkenjük a töltelékkel. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Tetszés szerint dekorálhatjuk.

    Tipp:

    A képen látható tortát én Húsvétra csináltam. A nyuszi házi fondant, a “fű” körülötte pedig habtejszín és habfixáló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá