Nyuszitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 dl cukor
  • 8 dl liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 4 tk fahéj
  • 1 kg pucolt lereszelt sárgarépa

A töltelékhez :

  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojásokat, kemény habbá verjük a fehérjéket a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a tojások sárgáját és a sárgarépát.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24-26 cm-es) öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Akkor jó a tészta, ha már a hústűre nem ragad rá.

A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, és állni hagyjuk addig, amíg a torta ki nem hűl.

Ezután a tortát félbevágjuk, és megkenjük a töltelékkel. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Tetszés szerint dekorálhatjuk.

Tipp:

A képen látható tortát én Húsvétra csináltam. A nyuszi házi fondant, a “fű” körülötte pedig habtejszín és habfixáló.