Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás-mascarponés torta recept

Nutellás-mascarponés torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál víz
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál holland kakaópor
    • 1 teáskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 35 dkg nutella
    • 35 dkg mascarpone

    Tejszínes krémhez:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:
    A tojásokból vizes piskótát készítünk: a tojások fehérjét a vízzel elkezdjük felverni, közben kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha keményre felvertük, a tojások sárgáját is hozzákeverjük egyesével. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan a habba keverjük.

    26 cm-es tortaformába öntjük (aminek az alját kibéleljük sütőpapírral) és 180 °C-os sütőben (légkeverés nélkül) kb 25 perc alatt megsütjük.

    Elkészítjük a krémeket: a nutellát a mascarponéval kikeverjük. A habtejszínt felverjük.

    A megsült és kihűlt tésztát három részre vágjuk, az alsó felét megkenjük a nutellás krém felével, a felsőt pedig a tejszínnel.

    Kívülről a csokis krém másik felével bevonjuk és kedvünk szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá