Nutellás-mascarponés torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez:

  • 35 dkg nutella
  • 35 dkg mascarpone

Tejszínes krémhez:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:
A tojásokból vizes piskótát készítünk: a tojások fehérjét a vízzel elkezdjük felverni, közben kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha keményre felvertük, a tojások sárgáját is hozzákeverjük egyesével. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan a habba keverjük.

26 cm-es tortaformába öntjük (aminek az alját kibéleljük sütőpapírral) és 180 °C-os sütőben (légkeverés nélkül) kb 25 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémeket: a nutellát a mascarponéval kikeverjük. A habtejszínt felverjük.

A megsült és kihűlt tésztát három részre vágjuk, az alsó felét megkenjük a nutellás krém felével, a felsőt pedig a tejszínnel.

Kívülről a csokis krém másik felével bevonjuk és kedvünk szerint díszítjük.