Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nektarinos túrótorta recept

Nektarinos túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 8 ek cukor
    • 4 ek víz
    • 8 ek liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    A krémhez:

    • 2 csomag túrós tortakrém
    • fél kg félzsíros túró
    • 6 dl tej
    • 50 dkg nektarin

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzákeverjük a, vizet, lisztet, sütőport. Alaposan kidolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük, előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

    Ha kihűlt, rákenjük a következő krémet. A túrós tortakrémhez hozzáadjuk a tejet, konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, majd beleforgatjuk a feldarabolt nektarint. A kész krémet a piskótára simítjuk.

    A tetejét díszíthetjük ízlés szerint gyümölcsszeletekkel, csokidarával vagy bármilyen tortadísszel. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

    Tipp:

    Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, mutatós sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá