Nektarinos túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás sárgája
  • 8 ek cukor
  • 4 ek víz
  • 8 ek liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 4 tojás fehérje

A krémhez:

  • 2 csomag túrós tortakrém
  • fél kg félzsíros túró
  • 6 dl tej
  • 50 dkg nektarin

Elkészítése:

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzákeverjük a, vizet, lisztet, sütőport. Alaposan kidolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük, előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

Ha kihűlt, rákenjük a következő krémet. A túrós tortakrémhez hozzáadjuk a tejet, konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, majd beleforgatjuk a feldarabolt nektarint. A kész krémet a piskótára simítjuk.

A tetejét díszíthetjük ízlés szerint gyümölcsszeletekkel, csokidarával vagy bármilyen tortadísszel. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Tipp:

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, mutatós sütemény.