Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négerkocka torta recept

Négerkocka  torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 1,5 dl tej
    • 5 dkg margarin
    • 3 ek holland kakaópor

    Hab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 5 dkg margarin
    • fél dl olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, kakaóporral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarin és a tejet, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. Ez viszonylag kevés massza, mely elfér egy 24 cm-es tortaformában, amit előtte kikenünk margarinnal és liszttel megszórunk. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor készült el. Még melegen rákenjük a lekvárt.

    A habhoz a fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük gőz fölött, majd a lekváros lapra simítjuk. Úgy egyengessük el a formában, hogy azt teljesen kitöltse. Ennek a sütinek az a lényege, hogy vékony tésztán sok hab legyen. Ha a hab nem lesz elég kemény a süti össze fog esni!

    A mázhoz valókat gőz felett összeolvasztjuk, majd a torta tetejére simítjuk. Betesszük a hűtőbe. Amikor a csoki megdermedt a tetején kivesszük és a forma oldalát egy éles késsel körbevágjuk, majd lecsatoljuk. A torta oldalát még díszíthetjük. Én most mandulával és csokis rudakkal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá