Hozzávalók:
Tészta:
Hab:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, kakaóporral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarin és a tejet, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. Ez viszonylag kevés massza, mely elfér egy 24 cm-es tortaformában, amit előtte kikenünk margarinnal és liszttel megszórunk. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor készült el. Még melegen rákenjük a lekvárt.
A habhoz a fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük gőz fölött, majd a lekváros lapra simítjuk. Úgy egyengessük el a formában, hogy azt teljesen kitöltse. Ennek a sütinek az a lényege, hogy vékony tésztán sok hab legyen. Ha a hab nem lesz elég kemény a süti össze fog esni!
A mázhoz valókat gőz felett összeolvasztjuk, majd a torta tetejére simítjuk. Betesszük a hűtőbe. Amikor a csoki megdermedt a tetején kivesszük és a forma oldalát egy éles késsel körbevágjuk, majd lecsatoljuk. A torta oldalát még díszíthetjük. Én most mandulával és csokis rudakkal díszítettem.