Narancsvirágos Sárgabarackos mandulatorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 120 g durumbúza liszt
- 120 g darált, pörkölt mandula
- 300 g eritritol
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g vaj
- szódabikarbóna
Narancsvirágos sárgabarackpép:
- fél kg sárgabarack
- 10 dkg eritritol
- szárított narancsvirág
- zselatin
Krém:
- 250 g mascarpone
- a sárgabarackpép 2/3- része
- 4 dl cukrozatlan tejszín
- 130 g eritritol
- 10 g zselatin
Elkészítése:
A tojásfehérjét az eritritollal kemény habbá verem. A vajat megolvasztom és a tojások sárgájával egyneművé keverem. Ezt a két részt óvatosan összekeverem, majd hozzákanalazom a liszt, a mandula és a szódabikarbóna keverékét.
175 fokon kb 30 percig egyben, vagy 3 részben (ebben az esetben természetesen nem kell 30 perc) megsütöm.
A sárgabarackot botmixerrel pépesítem, majd az eritritollal, a narancsvirággal és a zselatinnal sűrűre főzöm.
A tejszínt kemény habbá verem és hűtőbe teszem. A kihűlt sárgabarackpépet összekeverem 200 g mascarponeval és a tejszínnel. 50g mascarponeba belekeverem a zselatint, majd enyhe lángon felolvasztom. Ezt is hozzákeverem a krém többi részéhez.
A tortalap szélét kb fél cm-es körben levágom, hogy kisebb legyen a torta, mint a kapcsos forma. Az alsó tortalapot beteszem a tortaformába, megkenem a sárgabarackpép 1/3- val, majd erre még egy tortalap. Következik a tejszínes krém kb 3/4 része, legvégül még egy tortalap. A maradék tejszínes krémmel megkenjük a tortát úgy, hogy a forma és a torta közé (azaz a torta oldalára) is kerüljön. Dermedésig hűtjük, legalább 5 órán át.
Miután megdermedt a torta, késsel körbevágjuk és kivesszük a formából. A tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel és narancsvirággal, valamint darabokra vágott sárgabarackkal. Az oldalára is teszek szeletelt mandulát.
Tipp:
A sárgabarackos rész édesítését érdemes kóstolgatással ellenőrizni, mert függ a gyümölcs édességétől.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »