Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsvirágos Sárgabarackos mandulatorta recept

Narancsvirágos Sárgabarackos mandulatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 120 g durumbúza liszt
    • 120 g darált, pörkölt mandula
    • 300 g eritritol
    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g vaj
    • szódabikarbóna

    Narancsvirágos sárgabarackpép:

    • fél kg sárgabarack
    • 10 dkg eritritol
    • szárított narancsvirág
    • zselatin

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • a sárgabarackpép 2/3- része
    • 4 dl cukrozatlan tejszín
    • 130 g eritritol
    • 10 g zselatin

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét az eritritollal kemény habbá verem. A vajat megolvasztom és a tojások sárgájával egyneművé keverem. Ezt a két részt óvatosan összekeverem, majd hozzákanalazom a liszt, a mandula és a szódabikarbóna keverékét.
    175 fokon kb 30 percig egyben, vagy 3 részben (ebben az esetben természetesen nem kell 30 perc) megsütöm.

    A sárgabarackot botmixerrel pépesítem, majd az eritritollal, a narancsvirággal és a zselatinnal sűrűre főzöm.

    A tejszínt kemény habbá verem és hűtőbe teszem. A kihűlt sárgabarackpépet összekeverem 200 g mascarponeval és a tejszínnel. 50g mascarponeba belekeverem a zselatint, majd enyhe lángon felolvasztom. Ezt is hozzákeverem a krém többi részéhez.

    A tortalap szélét kb fél cm-es körben levágom, hogy kisebb legyen a torta, mint a kapcsos forma. Az alsó tortalapot beteszem a tortaformába, megkenem a sárgabarackpép 1/3- val, majd erre még egy tortalap. Következik a tejszínes krém kb 3/4 része, legvégül még egy tortalap. A maradék tejszínes krémmel megkenjük a tortát úgy, hogy a forma és a torta közé (azaz a torta oldalára) is kerüljön. Dermedésig hűtjük, legalább 5 órán át.

    Miután megdermedt a torta, késsel körbevágjuk és kivesszük a formából. A tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel és narancsvirággal, valamint darabokra vágott sárgabarackkal. Az oldalára is teszek szeletelt mandulát.

    Tipp:

    A sárgabarackos rész édesítését érdemes kóstolgatással ellenőrizni, mert függ a gyümölcs édességétől.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá