Hozzávalók:
Tészta:
Narancsvirágos sárgabarackpép:
Krém:
Elkészítése:
A tojásfehérjét az eritritollal kemény habbá verem. A vajat megolvasztom és a tojások sárgájával egyneművé keverem. Ezt a két részt óvatosan összekeverem, majd hozzákanalazom a liszt, a mandula és a szódabikarbóna keverékét.
175 fokon kb 30 percig egyben, vagy 3 részben (ebben az esetben természetesen nem kell 30 perc) megsütöm.
A sárgabarackot botmixerrel pépesítem, majd az eritritollal, a narancsvirággal és a zselatinnal sűrűre főzöm.
A tejszínt kemény habbá verem és hűtőbe teszem. A kihűlt sárgabarackpépet összekeverem 200 g mascarponeval és a tejszínnel. 50g mascarponeba belekeverem a zselatint, majd enyhe lángon felolvasztom. Ezt is hozzákeverem a krém többi részéhez.
A tortalap szélét kb fél cm-es körben levágom, hogy kisebb legyen a torta, mint a kapcsos forma. Az alsó tortalapot beteszem a tortaformába, megkenem a sárgabarackpép 1/3- val, majd erre még egy tortalap. Következik a tejszínes krém kb 3/4 része, legvégül még egy tortalap. A maradék tejszínes krémmel megkenjük a tortát úgy, hogy a forma és a torta közé (azaz a torta oldalára) is kerüljön. Dermedésig hűtjük, legalább 5 órán át.
Miután megdermedt a torta, késsel körbevágjuk és kivesszük a formából. A tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel és narancsvirággal, valamint darabokra vágott sárgabarackkal. Az oldalára is teszek szeletelt mandulát.
A sárgabarackos rész édesítését érdemes kóstolgatással ellenőrizni, mert függ a gyümölcs édességétől.