Narancsvirágos Sárgabarackos mandulatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Narancsvirágos Sárgabarackos mandulatorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 120 g durumbúza liszt
  • 120 g darált, pörkölt mandula
  • 300 g eritritol
  • 12 tojás
  • 300 g vaj
  • szódabikarbóna

Narancsvirágos sárgabarackpép:

  • fél kg sárgabarack
  • 10 dkg eritritol
  • szárított narancsvirág
  • zselatin

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • a sárgabarackpép 2/3- része
  • 4 dl cukrozatlan tejszín
  • 130 g eritritol
  • 10 g zselatin

Elkészítése:

A tojásfehérjét az eritritollal kemény habbá verem. A vajat megolvasztom és a tojások sárgájával egyneművé keverem. Ezt a két részt óvatosan összekeverem, majd hozzákanalazom a liszt, a mandula és a szódabikarbóna keverékét.
175 fokon kb 30 percig egyben, vagy 3 részben (ebben az esetben természetesen nem kell 30 perc) megsütöm.

A sárgabarackot botmixerrel pépesítem, majd az eritritollal, a narancsvirággal és a zselatinnal sűrűre főzöm.

A tejszínt kemény habbá verem és hűtőbe teszem. A kihűlt sárgabarackpépet összekeverem 200 g mascarponeval és a tejszínnel. 50g mascarponeba belekeverem a zselatint, majd enyhe lángon felolvasztom. Ezt is hozzákeverem a krém többi részéhez.

A tortalap szélét kb fél cm-es körben levágom, hogy kisebb legyen a torta, mint a kapcsos forma. Az alsó tortalapot beteszem a tortaformába, megkenem a sárgabarackpép 1/3- val, majd erre még egy tortalap. Következik a tejszínes krém kb 3/4 része, legvégül még egy tortalap. A maradék tejszínes krémmel megkenjük a tortát úgy, hogy a forma és a torta közé (azaz a torta oldalára) is kerüljön. Dermedésig hűtjük, legalább 5 órán át.

Miután megdermedt a torta, késsel körbevágjuk és kivesszük a formából. A tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel és narancsvirággal, valamint darabokra vágott sárgabarackkal. Az oldalára is teszek szeletelt mandulát.

Tipp:

A sárgabarackos rész édesítését érdemes kóstolgatással ellenőrizni, mert függ a gyümölcs édességétől.