Narancstorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes db narancs
- 25 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 közepes db narancs
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
A díszítéshez:
- 2 közepes db narancs
- 1 közepes db kivi
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük. A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.
A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.