Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancstorta recept

Narancstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes db narancs
    • 25 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál víz

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 közepes db narancs
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin

    A díszítéshez:

    • 2 közepes db narancs
    • 1 közepes db kivi

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük. A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.

    A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.

    Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.

    A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá