Narancstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 1 közepes db narancs
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál víz

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 közepes db narancs
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg margarin

A díszítéshez:

  • 2 közepes db narancs
  • 1 közepes db kivi

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük. A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.

A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.

Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.

A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.