Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancstorta recept

Narancstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 16 dkg rétesliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 vaníliás cukor

    Krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 12 dkg cukor
    • 2 ek citrom leve
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs  vaníliás pudingpor
    • 4 dl 100%-os narancslé
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóit összekeverjük és egy 26 cm átmérőjű tortaformában megsütjük.

    A krémhez a tojások sárgáját, a cukrot, a citromlevet, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport és a narancslevet jól kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Közben kemény habbá verjük a habtejszínt és ha kihűlt a krém összekeverjük vele.

    Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a felső piskótát és az egészet beborítjuk a maradék krémmel. Narancskarikákkal díszítjük, majd zselatinnal bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá