Narancstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancstorta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 16 dkg rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 vaníliás cukor

Krém:

  • 3 tojás sárgája
  • 12 dkg cukor
  • 2 ek citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs  vaníliás pudingpor
  • 4 dl 100%-os narancslé
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóit összekeverjük és egy 26 cm átmérőjű tortaformában megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját, a cukrot, a citromlevet, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport és a narancslevet jól kikeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Közben kemény habbá verjük a habtejszínt és ha kihűlt a krém összekeverjük vele.

Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a felső piskótát és az egészet beborítjuk a maradék krémmel. Narancskarikákkal díszítjük, majd zselatinnal bevonjuk.