Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-vaníliás mini torta recept

Narancsos-vaníliás mini torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg finomliszt
    • 4 dkg kristálycukor

    Krém:

    • 1 dl tej
    • 2 dkg vaníliás pudingpor
    • 8 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12 dkg vaj
    • 2 tk narancsos marcipánkrém (Szamos Marcipán termék)

    Díszítéshez:

    • marcipán
    • ételfesték

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra és sütőpapírral kibélelünk egy 25*30 cm-es tepsit.

    A tojásfehérjét közepesen keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény, fényes habbá verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Ha jól elkevertük, akkor félretesszük a robotgépet és fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet. Nem szabad sokáig kevergetni, mert összeesik a hab.

    A kész piskótatésztát eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben úgy, hogy körülbelül fél cm vastag legyen mindenhol )igazából nem fontos, hogy milyen az alakja, csak a vastagsága), ajd betoljukk az előmelegített sütőbe körülbelül 15-20 percre. Akkor jó, ha már szép aranybarna a teteje.

    A vajat kivesszük jó előre a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen mikor majd felhasználjuk.

    A pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet csomómentesre keverjük egy lábosban és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, akkor beletesszük a puha vajat és a narancsos marcipánkrémet és robotgéppel habosra keverjük.

    Ha kihűlt a piskóta, akkor kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tortácskák lapjait. Ha emeletes tortácskákat készítünk, akkor kisebb-nagyobb köröket is szaggassunk, mindegyiket párosával, majd a korongokat töltsük meg a krémmel, kettőt-kettőt ragasztva össze. A megtöltött tortácskákat hűtőben pihentessük legalább 2-3 órát, majd kenjük be krémmel a tetejüket és az oldalukat is. Erre azért van szükség, hogy a marcipán burkolat odatapadjon a tortácskához.

    Ezután vonjuk be marcipánnal a tortákat. Ha készítünk emeletes tortát, akkor a korongok bevonása után egy kis krémet kenjünk a kisebb korong aljára és azzal ragasszuk a nagyobb korongra. Ezt követően már csak a díszítgetés van hátra pöttyökkel, csíkokkal, virágokkal, mindenkinek kedve szerint! :)

    Tipp:

    Nekem ekkora adagból a képeken látható 4 emeletes tortácska jött ki és a krém 1/3-a megmaradt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá