Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra és sütőpapírral kibélelünk egy 25*30 cm-es tepsit.
A tojásfehérjét közepesen keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény, fényes habbá verjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Ha jól elkevertük, akkor félretesszük a robotgépet és fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet. Nem szabad sokáig kevergetni, mert összeesik a hab.
A kész piskótatésztát eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben úgy, hogy körülbelül fél cm vastag legyen mindenhol )igazából nem fontos, hogy milyen az alakja, csak a vastagsága), ajd betoljukk az előmelegített sütőbe körülbelül 15-20 percre. Akkor jó, ha már szép aranybarna a teteje.
A vajat kivesszük jó előre a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen mikor majd felhasználjuk.
A pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet csomómentesre keverjük egy lábosban és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, akkor beletesszük a puha vajat és a narancsos marcipánkrémet és robotgéppel habosra keverjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tortácskák lapjait. Ha emeletes tortácskákat készítünk, akkor kisebb-nagyobb köröket is szaggassunk, mindegyiket párosával, majd a korongokat töltsük meg a krémmel, kettőt-kettőt ragasztva össze. A megtöltött tortácskákat hűtőben pihentessük legalább 2-3 órát, majd kenjük be krémmel a tetejüket és az oldalukat is. Erre azért van szükség, hogy a marcipán burkolat odatapadjon a tortácskához.
Ezután vonjuk be marcipánnal a tortákat. Ha készítünk emeletes tortát, akkor a korongok bevonása után egy kis krémet kenjünk a kisebb korong aljára és azzal ragasszuk a nagyobb korongra. Ezt követően már csak a díszítgetés van hátra pöttyökkel, csíkokkal, virágokkal, mindenkinek kedve szerint! :)
Nekem ekkora adagból a képeken látható 4 emeletes tortácska jött ki és a krém 1/3-a megmaradt.