Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos túrótorta recept

Narancsos túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

    • 20 dkg Győri Édes keksz
    • 10 dkg vaj
    • 50 dkg túró
    • 30 dkg tejföl
    • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 g zselatin (por)
    • 1 dl víz
    • 2 db narancs
    • reszelt narancshéj
    • 7 dl szénsavas narancslé
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 2-3 ek porcukor

    Elkészítése:

    A kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen.

    Ezután vegyük ki a formából a kekszes alapot és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a formába, és öntsük rá az előzőleg elkészített túrós-narancsos tölteléket.

    Tegyük egy keverőtálba a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és reszeljük hozzá az egyik narancs héját, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután keverjük hozzá a fehér részétől teljesen megtisztított, apróra feldarabolt narancsot.

    Forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint. (addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon)

    Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd keverjük hozzá a túrós krémhez.

    A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként óvatosan szintén keverjük hozzá a túrós krémhez.

    Végül öntsük a formában lévő kekszes alapra, majd 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    Egy kevés narancslével keverjük simára a pudingport és a porcukrot. A maradék narancslét tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingot és főzzük sűrűre.

    Ezután néha megkeverve hűtsük ki.

    Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd öntsük egyenletesen rá a túrós krém tetejére a pudingos masszát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára hogy teljesen megdermedjen.

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá