Narancsos túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

  • 20 dkg Győri Édes keksz
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg tejföl
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 g zselatin (por)
  • 1 dl víz
  • 2 db narancs
  • reszelt narancshéj
  • 7 dl szénsavas narancslé
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2-3 ek porcukor

Elkészítése:

A kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen.

Ezután vegyük ki a formából a kekszes alapot és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a formába, és öntsük rá az előzőleg elkészített túrós-narancsos tölteléket.

Tegyük egy keverőtálba a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és reszeljük hozzá az egyik narancs héját, majd keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá a fehér részétől teljesen megtisztított, apróra feldarabolt narancsot.

Forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint. (addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon)

Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd keverjük hozzá a túrós krémhez.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként óvatosan szintén keverjük hozzá a túrós krémhez.

Végül öntsük a formában lévő kekszes alapra, majd 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Egy kevés narancslével keverjük simára a pudingport és a porcukrot. A maradék narancslét tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingot és főzzük sűrűre.

Ezután néha megkeverve hűtsük ki.

Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd öntsük egyenletesen rá a túrós krém tetejére a pudingos masszát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára hogy teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.