Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-tejfölös torta recept

Narancsos-tejfölös torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 20 dkg finomliszt

    Töltelékhez:

    • 3 közepes narancs
    • 3 közepes mandarin
    • 2 közepes banán
    • 20 dkg ananászkonzerv

    Krémhez:

    • 70 dkg tejföl
    • 20 dkg cukor
    • 50 g zselatin
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.

    Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.(Kemény tésztát fogunk belőle kapni, amikor megsül).

    A kihűlt tésztát 1.5×1.5 cm-es kockákra vágjuk.

    A töltelék elkészítése:

    A megpucolt narancsot szeletekre vágjuk, az ananászt és a banánt kockára, a megpucolt mandarint gerezdekre bontjuk.

    Egy kerek tortaforma oldalát kirakjuk narancskarikákkal, alját mandarincikkekkel és naranccsal.

    Beleszórjuk a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntünk rá annyi tejfölös krémet, ami ellepi, majd ismét tészta, gyümölcsök és a maradék krém.

    Folpackkal befedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap eltávolítjuk róla a fóliát és tálcára borítjuk (narancsos réteg van felül).

    A krém elkészítése:

    A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. Annyit melegítünk rajta, hogy feloldódjon és hagyjuk kihűlni.

    A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zselatint.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá