Narancsos-tejfölös torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg finomliszt

Töltelékhez:

  • 3 közepes narancs
  • 3 közepes mandarin
  • 2 közepes banán
  • 20 dkg ananászkonzerv

Krémhez:

  • 70 dkg tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 50 g zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.(Kemény tésztát fogunk belőle kapni, amikor megsül).

A kihűlt tésztát 1.5×1.5 cm-es kockákra vágjuk.

A töltelék elkészítése:

A megpucolt narancsot szeletekre vágjuk, az ananászt és a banánt kockára, a megpucolt mandarint gerezdekre bontjuk.

Egy kerek tortaforma oldalát kirakjuk narancskarikákkal, alját mandarincikkekkel és naranccsal.

Beleszórjuk a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntünk rá annyi tejfölös krémet, ami ellepi, majd ismét tészta, gyümölcsök és a maradék krém.

Folpackkal befedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap eltávolítjuk róla a fóliát és tálcára borítjuk (narancsos réteg van felül).

A krém elkészítése:

A zselatint 1 dl vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. Annyit melegítünk rajta, hogy feloldódjon és hagyjuk kihűlni.

A tejfölt kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a zselatint.