Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos oroszkrém torta recept

Narancsos oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    25 cm átmérőjű formához
    Tészta:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek liszt
    • 9 ek cukor
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1/2 cs sütőpor

    Krém:

    • 3 cs vaníliás ízű pudingpor
    • 9 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • 1 cs mazsola (de kis is lehet hagyni)
    • 3 dl habtejszín
    • 2 tk zselatin
    • 1/2 narancsnak a leve + lereszelt héja

    Díszítés:

    • 3 dl habtejszín
    • 2 narancs
    • csoki dara
    • ízlés szerint bármi lehet még

    Elkészítése:

    Először is a mazsolát beáztatjuk vízbe.

    A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sütőport. A tojássárgájába beletesszük a cukrot, majd habosra kikeverjük. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá felverjük. A felvert kemény habba beleöntjük a cukros-tojássárgákat és finoman összekeverjük. Utána pedig ebbe beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan “levegősen” összekeverjük az egészet.

    Kivajazott, lisztezett formába beleöntjük a masszát. (Én sütőpapírt teszek a tetejére, hogy ne égjen meg a tészta). Előmelegített sütőben kb 170-180 fokon megsütjük (tűpróba).

    Közben míg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejet beleöntjük egy fazékba és a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. Narancsot jól megmossuk és a felének a levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük, majd a kihűlt pudingba öntjük. A mazsoláról leöntjük a vizet és beletesszük a pudingba, jól összekeverjük.

    Egy mély tányérba beleöntjük az 1 dl vizet és mikróban felmelegítjük, majd beletesszük a zselatint. Jól elkeverjük. A pudingból 1 kanállal teszünk a zselatinos vízbe, jól elkeverjük, majd beleöntjük a pudingba és az egészet jól összekeverjük.

    A habtejszín keményre felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba és megint összekeverjük.

    A megsült és a kihűlt piskótát 3-rom részre felvágjuk. Mindegyik tésztalapot vastagon megkenjük a pudingos krémmel és egymásra helyezzük. A torta tetejét és az oldalát is bekenjük (de már vékonyabban) a krémmel.

    A díszítésre szánt habtejszínt is felverjük és habzsákba töltjük, majd ízlés szerint díszítjük a tortát, akár narancs szeletekkel is.

    Hűtőben tartjuk tálalásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá