Narancsos oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
25 cm átmérőjű formához
Tészta:

  • 9 tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek cukor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 3 cs vaníliás ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 cs mazsola (de kis is lehet hagyni)
  • 3 dl habtejszín
  • 2 tk zselatin
  • 1/2 narancsnak a leve + lereszelt héja

Díszítés:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 narancs
  • csoki dara
  • ízlés szerint bármi lehet még

Elkészítése:

Először is a mazsolát beáztatjuk vízbe.

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sütőport. A tojássárgájába beletesszük a cukrot, majd habosra kikeverjük. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá felverjük. A felvert kemény habba beleöntjük a cukros-tojássárgákat és finoman összekeverjük. Utána pedig ebbe beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan “levegősen” összekeverjük az egészet.

Kivajazott, lisztezett formába beleöntjük a masszát. (Én sütőpapírt teszek a tetejére, hogy ne égjen meg a tészta). Előmelegített sütőben kb 170-180 fokon megsütjük (tűpróba).

Közben míg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejet beleöntjük egy fazékba és a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. Narancsot jól megmossuk és a felének a levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük, majd a kihűlt pudingba öntjük. A mazsoláról leöntjük a vizet és beletesszük a pudingba, jól összekeverjük.

Egy mély tányérba beleöntjük az 1 dl vizet és mikróban felmelegítjük, majd beletesszük a zselatint. Jól elkeverjük. A pudingból 1 kanállal teszünk a zselatinos vízbe, jól elkeverjük, majd beleöntjük a pudingba és az egészet jól összekeverjük.

A habtejszín keményre felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba és megint összekeverjük.

A megsült és a kihűlt piskótát 3-rom részre felvágjuk. Mindegyik tésztalapot vastagon megkenjük a pudingos krémmel és egymásra helyezzük. A torta tetejét és az oldalát is bekenjük (de már vékonyabban) a krémmel.

A díszítésre szánt habtejszínt is felverjük és habzsákba töltjük, majd ízlés szerint díszítjük a tortát, akár narancs szeletekkel is.

Hűtőben tartjuk tálalásig.