Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos dióguba torta recept

Narancsos dióguba torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gubához:

    • 1,5 l tej
    • 5 dkg vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl narancslé
    • 7 kifli
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 1 narancsból nyert narancshéj
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 ek cukor

    Díszítés:

    • 1 közepes banán
    • 1 közepes narancs
    • 1 közepes alma (piros)
    • 1 közepes alma (zöld)
    • 8 db szegfűszeg

    Elkészítése:

    Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet és elkeverjük.

    Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.

    A darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.

    8 dl tejet felforralunk 4 ek cukorral. 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.

    A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.

    Díszítés:

    A banánt és a narancsot felkarikázzuk. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.

    Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá