Narancsos dióguba torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Gubához:

  • 1,5 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl narancslé
  • 7 kifli
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor

Díszítés:

  • 1 közepes banán
  • 1 közepes narancs
  • 1 közepes alma (piros)
  • 1 közepes alma (zöld)
  • 8 db szegfűszeg

Elkészítése:

Az 5 dl tejet felforraljuk a vajjal, a vaníliás cukorral, az 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet és elkeverjük.

Levesszük a tűzről, és ráöntjük a felkarikázott kiflire.

A darált diót elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, és óvatosan összeforgatjuk.

8 dl tejet felforralunk 4 ek cukorral. 2 dl hideg tejjel kikeverjük a pudingporokat, majd a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük.

A tortaformát kikenjük vajjal, belesimítjuk a diós kiflikarikákat és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amikor félig kihűlt, ráöntjük a pudingot.

Díszítés:

A banánt és a narancsot felkarikázzuk. A banánkarikákat a torta alsó felére tesszük (ez a hó). A narancskarikákból készítjük el a hóembert. A zöld alma a hóember sálja és a seprűje, a piros alma a szája és a sapkája.

Amikor teljesen kihűlt a puding, kivesszük a formából, és tálcára helyezzük.