Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes epertorta recept

Mogyorókrémes epertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24-cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 9 dkg liszt
    • 9 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 ek forró víz

    Mogyorókrém:

    • 20 dkg török mogyoró
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 dl tejföl
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 3 dl habtejszín

    Epres rész:

    • 50 dkg eper
    • 1 cs piros tortazselé

    Elkészítése:

    A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük tovább 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd egy keverőkanállal óvatosan, keverjük, forgassuk össze.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre a piskótát. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki.

    A mogyorót diódarálón daráljuk le vagy késes aprítóval őröljük apró darabosra (én aprítóval csináltam, így a krémben a mogyoró roppanós volt).

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót, majd keverjük alaposan össze.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz. Ezután öntsük a mogyorós keverékhez és szintén keverjük alaposan össze.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a mogyorós keverékhez.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük bele a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a mogyorókrémet.

    Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Az epret csumázzuk ki, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe. Ezután a felezett eperszemekkel rakjuk ki a torta tetejét.

    A tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, hűtsük éppen csak langyosra, majd vonjuk be vele a tortát.

    Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá