Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mirinda torta recept

Mirinda torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 4 ek porcukor
    • 0,5 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 0,7 dl olaj

    Krém:

    • 6-8 ek porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg túró
    • 2 citrom reszelt héja
    • 2 cs vaníliás cukor

    Mirindás krém:

    • 3,5 dl szénsavas, narancsos üdítő
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Málnás krém:

    • 3,5 dl szénsavas, málnás üdítő
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgákat fehéredésig keverjük 2 ek porcukorral, majd szép lassan hozzáadjuk az olajat. A fehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a habhoz forgatjuk a sárgás masszával együtt. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. A formából kivesszük és rácson kihűtjük.

    A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a margarint és a reszelt citromhéjat, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.

    Az üdítőkbe egyenként belekeverjük a pudingporokat és sűrűre felfőzzük.

    A tortalapot visszatesszük a formába, rákenjük a túrókrém felét, erre ráöntjük a langyos málnás krémet és megvárjuk amíg megdermed. Akár a hűtőbe is betehetjük. Erre kerül a túrókrém másik fele és végül a mirindás puding.

    A torta oldalát kitehetjük babapiskótával, tetejét tejszínhabbal és csoki díszekkel díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá