Mirinda torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mirinda torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 4 ek porcukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 0,7 dl olaj

Krém:

  • 6-8 ek porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 cs vaníliás cukor

Mirindás krém:

  • 3,5 dl szénsavas, narancsos üdítő
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Málnás krém:

  • 3,5 dl szénsavas, málnás üdítő
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgákat fehéredésig keverjük 2 ek porcukorral, majd szép lassan hozzáadjuk az olajat. A fehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a habhoz forgatjuk a sárgás masszával együtt. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, belesimítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. A formából kivesszük és rácson kihűtjük.

A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a margarint és a reszelt citromhéjat, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.

Az üdítőkbe egyenként belekeverjük a pudingporokat és sűrűre felfőzzük.

A tortalapot visszatesszük a formába, rákenjük a túrókrém felét, erre ráöntjük a langyos málnás krémet és megvárjuk amíg megdermed. Akár a hűtőbe is betehetjük. Erre kerül a túrókrém másik fele és végül a mirindás puding.

A torta oldalát kitehetjük babapiskótával, tetejét tejszínhabbal és csoki díszekkel díszítettem.