Mini torta cukormentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 g mandula (őrölt)
- 25 g zabpehely (őrölt)
- 2 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek édesítőszer (Stevia)
- 1 csipet só
- 1 csipet szódabikarbóna
Töltelék:
- 200 ml sovány tej
- 50 ml víz
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 ek rizsliszt (keményítőliszt)
- 1 tk rumaroma
- 1 tk instant kávé
- 1 ek édesítőszer)
- 1 cs só
Tetejére:
- 1 tk kakaópor
- víz
Díszítéshez:
- 10 g mandulapehely
Elkészítése:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a többi – előzőleg elkevert – hozzávalót. Zsírpapírra rajzolunk kb. 15 cm-es köröket, erre alakítunk ki a masszából 4 nagyjából egyenlő kör alakú lapot, 180 fokon, 5-6 perc alatt megsütjük Szedjük le hamar a sütőpapírról és félretesszük.
A krém hozzávalóit elkeverjük, sűrűre főzzük. A végén, ha nem elég sűrű, szórhatunk még bele rizslisztet – amikor elkeverjük, vegyük le a krémet a gázról, utána tegyük vissza. A szeletelt mandulát teflonserpenyőben kicsit megpirítjuk. A lapokat betöltjük a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
A kakaót egy kevés forró vízzel elkeverjük, rákenjük a torta tetejére. A torta oldalát a pirított mandulával vonjuk be. 1-2 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Tipp:
Néha én is fogyókúrázom, ez az egyik kedvenc süteményem a fogyókúra alatt.