Mini torta cukormentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 g mandula (őrölt)
  • 25 g zabpehely (őrölt)
  • 2 darab tojásfehérje
  • 1 ek édesítőszer (Stevia)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szódabikarbóna

Töltelék:

  • 200 ml sovány tej
  • 50 ml víz
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 ek rizsliszt (keményítőliszt)
  • 1 tk rumaroma
  • 1 tk instant kávé
  • 1 ek édesítőszer)
  • 1 cs só

Tetejére:

  • 1 tk kakaópor
  • víz

Díszítéshez:

  • 10 g mandulapehely

Elkészítése:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a többi – előzőleg elkevert – hozzávalót. Zsírpapírra rajzolunk kb. 15 cm-es köröket, erre alakítunk ki a masszából 4 nagyjából egyenlő kör alakú lapot, 180 fokon, 5-6 perc alatt megsütjük Szedjük le hamar a sütőpapírról és félretesszük.

A krém hozzávalóit elkeverjük, sűrűre főzzük. A végén, ha nem elég sűrű, szórhatunk még bele rizslisztet – amikor elkeverjük, vegyük le a krémet a gázról, utána tegyük vissza. A szeletelt mandulát teflonserpenyőben kicsit megpirítjuk. A lapokat betöltjük a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.

A kakaót egy kevés forró vízzel elkeverjük, rákenjük a torta tetejére. A torta oldalát a pirított mandulával vonjuk be. 1-2 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

Tipp:

Néha én is fogyókúrázom, ez az egyik kedvenc süteményem a fogyókúra alatt.