Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a többi – előzőleg elkevert – hozzávalót. Zsírpapírra rajzolunk kb. 15 cm-es köröket, erre alakítunk ki a masszából 4 nagyjából egyenlő kör alakú lapot, 180 fokon, 5-6 perc alatt megsütjük Szedjük le hamar a sütőpapírról és félretesszük.
A krém hozzávalóit elkeverjük, sűrűre főzzük. A végén, ha nem elég sűrű, szórhatunk még bele rizslisztet – amikor elkeverjük, vegyük le a krémet a gázról, utána tegyük vissza. A szeletelt mandulát teflonserpenyőben kicsit megpirítjuk. A lapokat betöltjük a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
A kakaót egy kevés forró vízzel elkeverjük, rákenjük a torta tetejére. A torta oldalát a pirított mandulával vonjuk be. 1-2 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Néha én is fogyókúrázom, ez az egyik kedvenc süteményem a fogyókúra alatt.