Mentás-nektarinos ricotta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg ricotta (tehéntúróból is lehet)
- 150 joghurt (lehet sűrű görög fajta is)
- 1 tasak vaníliás nyírfacukor (vagy sima vaníliás cukor)
- 3 ek teljes kiőrlésű búzadara
- 1 mk sütőpor
- 1 ek búzacsíra (búzadarával helyettesíthető)
- 4 ek fruktóz (vagy sima cukor)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a fehérje külön felverve egy csipet sóval)
A tetejére:
- 50 dkg nektarin
- 1 ág menta levelei leszedve, megmosva és felaprítva
- 1 ek barna cukor (vagy bármilyen édesítő)
- 1 tk vanília esszencia
Elkészítése:
A barackréteghez egy gyors barack (nektarin) szószt kell készítenünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint a gyümölcsöt megmosni, darabokra vágni, és egy tapadásmentes edényben összefőzni a cukorral, a felaprított mentával és a vaníliával. Ne főzzük teljesen lekvár állagúra, maradjon benne nagyobb barackdarab, de a leve legyen sűrű, mézszerű. Ehhez kb. 20 perc szükséges.
A tortalaphoz a ricottát (vagy túrót) egy tálban törjük apróra egy villa segítségével. Adjuk hozzá a grízt, a cukrokat, a sütőport, a tojások sárgáját, és keverjük jól össze. Ezután lazítsuk a joghurttal és az előzetesen már felvert tojásfehérjével. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, és kisméretű, kivajazott tortaformába öntsük át a masszát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük kb. 30 percet. Ezután vegyük ki a sütit, és oszlassuk el a tetején egyenletesen a barackos mártást. Rakjuk vissza a sütőbe, és süssük további 10-13 percet.
A mentás-nektarinos ricotta torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 4 g