Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta recept

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6,5 dkg csokoládé (nálam 46 %-tej)
    • 6,5 dkg vaj
    • 8,5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3,5 dkg liszt

    1. túrós réteg:

    • 25 dkg túró
    • 1 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • reszelt narancshéj
    • 10 g zselatin
    • mazsola

    2. túrós réteg:

    • 25 dkg túró
    • 1 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • reszelt narancshéj
    • 10 g zselatin
    • mazsola
    • tortadara a szóráshoz

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó csokoládé ( tejcsokoládés)

    Elkészítése:

    A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.

    A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást és a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.

    Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. (Ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla.)

    A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.)

    A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük.

    Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.

    A teljesen kihűlt tortalapot visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).

    A második túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.)

    A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük.
    Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.

    A hűtőből kivesszük a tortát, ízlés szerint megszórjuk tortadarával. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).

    A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük. A hűtőből kivett torta tetejére csorgatjuk, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    Pár perc elteltével szépen felszeletelve már tálalható is a torta.

    A mazsolás-narancsos túró rudi torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 316 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá