Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6,5 dkg csokoládé (nálam 46 %-tej)
  • 6,5 dkg vaj
  • 8,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3,5 dkg liszt

1. túrós réteg:

  • 25 dkg túró
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 10 g zselatin
  • mazsola

2. túrós réteg:

  • 25 dkg túró
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 10 g zselatin
  • mazsola
  • tortadara a szóráshoz

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé ( tejcsokoládés)

Elkészítése:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást és a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.

Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. (Ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla.)

A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.)

A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük.

Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.

A teljesen kihűlt tortalapot visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).

A második túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.)

A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük.
Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.

A hűtőből kivesszük a tortát, ízlés szerint megszórjuk tortadarával. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).

A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük. A hűtőből kivett torta tetejére csorgatjuk, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Pár perc elteltével szépen felszeletelve már tálalható is a torta.