Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés Túró Rudi torta recept

Mascarponés Túró Rudi torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 15 dkg margarin
    • 2 ek méz

    Töltelékhez:

    • 7 db Túró Rudi
    • 15 dkg cukor
    • 50 dkg mascarpone
    • 1,5 ek liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek tejföl

    Elkészítése:

    A kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint és mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es, margarinnal kikent tortaformába öntjük és kézzel simára egyengetjük, kanállal belenyomkodjuk.

    Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját, az egészet alaposan összekeverjük.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához apránként hozzáadjuk.
    Fele mennyiségű tölteléket a darált kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét körben kirakjuk a félbevágott Túró Rudival. Végül a maradék krémmel befedjük és simára egyengetjük a tetején.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral le kell fedni, hogy ne barnuljon meg nagyon.

    A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan levesszük róla a formát. Tetejét porcukorral jól megszórjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá