Mascarponés Túró Rudi torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mascarponés Túró Rudi torta

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg margarin
  • 2 ek méz

Töltelékhez:

  • 7 db Túró Rudi
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 ek liszt
  • 3 db tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:

A kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint és mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es, margarinnal kikent tortaformába öntjük és kézzel simára egyengetjük, kanállal belenyomkodjuk.

Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját, az egészet alaposan összekeverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához apránként hozzáadjuk.
Fele mennyiségű tölteléket a darált kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét körben kirakjuk a félbevágott Túró Rudival. Végül a maradék krémmel befedjük és simára egyengetjük a tetején.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral le kell fedni, hogy ne barnuljon meg nagyon.

A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan levesszük róla a formát. Tetejét porcukorral jól megszórjuk és tálaljuk.