Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés túró rudi torta recept

Mascarponés túró rudi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 30 dkg babapiskóta
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek méz

    Töltelékhez:

    • 6 túró rudi
    • 15 dkg porcukor
    • 50 dkg mascarpone
    • 1,5 ek étkezési keményítő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek tejföl

    Elkészítése:

    A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és kézzel egyenletesen elterítjük benne.

    Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt és a tojások sárgáját, majd alaposan elkeverjük.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához óvatosan, apránként hozzáadjuk.

    A töltelék felét a babapiskótás alapra kanalazzuk, majd a tetejét kirakni a félbevágott túró rudikkal. Végül a maradék krémet szintén rákanalazzuk, majd egyenletesen elsimítjuk.

    Előmelegített sütőbe toljuk a formát, majd közepes hőmérsékleten kb 40 perc alatt készre sütjük. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem 40 percig sütöttem. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral lefedtem, hogy ne barnuljon meg nagyon.

    A megsült tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, így szépen lehet majd szeletelni (érdemes előző nap megsütni, így lesz bőven ideje teljesen kihűlni).

    Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk, majd felszeletelve kínáljuk.

    A mascarponés túró rudi torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 369 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá