Mascarponés túró rudi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mascarponés túró rudi torta

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek méz

Töltelékhez:

  • 6 túró rudi
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 ek étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:

A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és kézzel egyenletesen elterítjük benne.

Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt és a tojások sárgáját, majd alaposan elkeverjük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához óvatosan, apránként hozzáadjuk.

A töltelék felét a babapiskótás alapra kanalazzuk, majd a tetejét kirakni a félbevágott túró rudikkal. Végül a maradék krémet szintén rákanalazzuk, majd egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk a formát, majd közepes hőmérsékleten kb 40 perc alatt készre sütjük. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem 40 percig sütöttem. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral lefedtem, hogy ne barnuljon meg nagyon.

A megsült tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, így szépen lehet majd szeletelni (érdemes előző nap megsütni, így lesz bőven ideje teljesen kihűlni).

Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk, majd felszeletelve kínáljuk.