Mascarponés baracktorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 ek teavaj
- 15 dkg darált édes keksz
- 250 g natúr krémsajt (mascarpone)
- 50 g porcukor
- 1 doboz őszibarack befőtt
- 1,5 ek zselatin
- 60 ml meleg víz
- 150 ml habtejszín
- 23 cm átmérőjű csatos tortaforma
Elkészítése:
A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában és tegyük hűtőszekrénybe amíg megkeményedik.
A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A barack felét botmixerrel pürésítsük, majd a gyümölcspürét keverjük a krémsajthoz. A zselatint oldjuk fel meleg vízben, majd adjuk a barackos krémhez. A tejszínt verjük habbá és adagoljuk a krémhez.
A krémet kanalazzuk a tortaformába, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét díszítsük barack darabokkal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.