Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés baracktorta recept

Mascarponés baracktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 ek teavaj
    • 15 dkg darált édes keksz
    • 250 g natúr krémsajt (mascarpone)
    • 50 g porcukor
    • 1 doboz őszibarack befőtt
    • 1,5 ek zselatin
    • 60 ml meleg víz
    • 150 ml habtejszín
    • 23 cm átmérőjű csatos tortaforma

    Elkészítése:

    A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában és tegyük hűtőszekrénybe amíg megkeményedik.

    A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A barack felét botmixerrel pürésítsük, majd a gyümölcspürét keverjük a krémsajthoz. A zselatint oldjuk fel meleg vízben, majd adjuk a barackos krémhez. A tejszínt verjük habbá és adagoljuk a krémhez.

    A krémet kanalazzuk a tortaformába, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét díszítsük barack darabokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá