Mascarponés baracktorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mascarponés baracktorta

Hozzávalók:

  • 6 ek teavaj
  • 15 dkg darált édes keksz
  • 250 g natúr krémsajt (mascarpone)
  • 50 g porcukor
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • 1,5 ek zselatin
  • 60 ml meleg víz
  • 150 ml habtejszín
  • 23 cm átmérőjű csatos tortaforma

Elkészítése:

A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában és tegyük hűtőszekrénybe amíg megkeményedik.

A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A barack felét botmixerrel pürésítsük, majd a gyümölcspürét keverjük a krémsajthoz. A zselatint oldjuk fel meleg vízben, majd adjuk a barackos krémhez. A tejszínt verjük habbá és adagoljuk a krémhez.

A krémet kanalazzuk a tortaformába, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét díszítsük barack darabokkal.