Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcsi csokitortája recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 sütőpor
    • 6 evőkanál liszt

    A csokikrémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 4 evőkanál kakaópor

    Tetejére:

    • tejszínhab

    Elkészítése:
    Piskóta:
    A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját a cukorral kikeverem. A fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgájába beleszitálom a liszt és a sütőpor keverékét és végül hozzákeverem felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába beleöntöm és 200°C-on előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütöm.

    Csokoládékrém: A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. A vajat habosra keverjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a tojáskrémet. Vízbe mártott késsel megkenjünk a piskótát. Ízesíthetjük vagy díszíthetjük eper vagy málna dzsemmel esetleg friss gyümölcsökkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá