Marcsi csokitortája

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 sütőpor
  • 6 evőkanál liszt

A csokikrémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor

Tetejére:

  • tejszínhab

Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját a cukorral kikeverem. A fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgájába beleszitálom a liszt és a sütőpor keverékét és végül hozzákeverem felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába beleöntöm és 200°C-on előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütöm.

Csokoládékrém: A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. A vajat habosra keverjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a tojáskrémet. Vízbe mártott késsel megkenjünk a piskótát. Ízesíthetjük vagy díszíthetjük eper vagy málna dzsemmel esetleg friss gyümölcsökkel.