Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-pudingos Charlotte recept

Marcipános-pudingos Charlotte
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 3 ek víz
    • 6 ek cukor
    • 1 tk sütőpor

    A krémhez:

    • 15 dkg mascarpone krémsajt
    • 15 dkg túró
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag reszelt citromhéj
    • 1 tk őrölt vanília

    Továbbá

    • 5 ek szederlekvár
    • 25 dkg natúr marcipán

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokon készre sütjük.

    A megsült piskótát még melegen szederlekvárral megkenjük, és a marcipánt kinyújtjuk vékonyra két fólia között.Ráterítjük a lekváros piskótára,és a leeső részt levágjuk (ebből lesz a rózsadísz a tetejére). A lekváros-marcipános piskótát feltekerjük jó szorosra. Vizes késsel felszeleteljük, 1-1,5 cm vastagra.

    Közben a tejben elkeverjük a cukrot és pudingport, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk jól kihűlni.

    Ha ez megtörtént az a jó, ha darabos lesz, ugyanis így keverjük a krémhez hozzá.Úgy mutat, ha látszanak benne a finom pudingos darabkák. Arra azért ügyeljünk, hogy túl keményre ne főzzük a pudingot, csak éppen hogy keverés közben kihűtve finom darabos, puha maradjon. Elkeverjük a krémsajttal, a túróval és ízesítőkkel.

    Egy közepes, kerek jénai mély tálat fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krémet a formába. A tetejét befedjük a maradék piskótatekerccsel. Ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. A tetejét marcipánnal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá