Marcipános-pudingos Charlotte

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 3 ek víz
  • 6 ek cukor
  • 1 tk sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 15 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag reszelt citromhéj
  • 1 tk őrölt vanília

Továbbá

  • 5 ek szederlekvár
  • 25 dkg natúr marcipán

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokon készre sütjük.

A megsült piskótát még melegen szederlekvárral megkenjük, és a marcipánt kinyújtjuk vékonyra két fólia között.Ráterítjük a lekváros piskótára,és a leeső részt levágjuk (ebből lesz a rózsadísz a tetejére). A lekváros-marcipános piskótát feltekerjük jó szorosra. Vizes késsel felszeleteljük, 1-1,5 cm vastagra.

Közben a tejben elkeverjük a cukrot és pudingport, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk jól kihűlni.

Ha ez megtörtént az a jó, ha darabos lesz, ugyanis így keverjük a krémhez hozzá.Úgy mutat, ha látszanak benne a finom pudingos darabkák. Arra azért ügyeljünk, hogy túl keményre ne főzzük a pudingot, csak éppen hogy keverés közben kihűtve finom darabos, puha maradjon. Elkeverjük a krémsajttal, a túróval és ízesítőkkel.

Egy közepes, kerek jénai mély tálat fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krémet a formába. A tetejét befedjük a maradék piskótatekerccsel. Ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. A tetejét marcipánnal díszíthetjük.