Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-diós torta recept

Marcipános-diós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 csapott ek finomliszt
    • 0.5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 20 dkg dió (darált)
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj
    • 1.5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek rum

    Díszítéshez:

    • 20 dkg marcipán
    • 1 kávéskanál ételfesték (piros)
    • 1 kávéskanál ételfesték (zöld)
    • 1 kávéskanál ételfesték (sárga)

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük.

    Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még pár percig keverjük. A sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk és fakanállal óvatosan átforgatjuk.

    Vajjal kikent és liszttel meghintet kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.

    A krém elkészítése:

    A darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. (sűrű massza lesz belőle).

    Amíg kihűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk és addig keverjük amíg a krém jó habos lesz.

    A tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét és bevonjuk maradék krémmel.

    Díszítés:

    A marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.

    A deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk és kinyújtjuk a marcipánjainkat.

    Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket és ízlés szerint díszítjük a tortát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá