Marcipános-diós torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 20 dkg dió (darált)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek rum

Díszítéshez:

  • 20 dkg marcipán
  • 1 kávéskanál ételfesték (piros)
  • 1 kávéskanál ételfesték (zöld)
  • 1 kávéskanál ételfesték (sárga)

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük.

Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még pár percig keverjük. A sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk és fakanállal óvatosan átforgatjuk.

Vajjal kikent és liszttel meghintet kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése:

A darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. (sűrű massza lesz belőle).

Amíg kihűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk és addig keverjük amíg a krém jó habos lesz.

A tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét és bevonjuk maradék krémmel.

Díszítés:

A marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.

A deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk és kinyújtjuk a marcipánjainkat.

Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket és ízlés szerint díszítjük a tortát.