Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás almatorta recept

Mandulás almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 250 g liszt
    • 80 g porcukor
    • 125 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 ek tejföl (ha szükséges)

    Krém:

    • 1,8 kg alma
    • 4 ek cukor
    • 2 kk fahéj
    • 1,5 csomag vaníliás puding
    • 375 ml almalé

    Díszítés:

    • 3 dl tejszín
    • szeletelt mandula

    Grillázs:

    • 10 dkg mandula aprítva
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    Először a megpucolt almákat kis kockákra vágjuk, feltesszük a cukorral és a fahéjjal párolni pár percig, majd hozzáöntjük az almalében elkevert pudingot, és besűrítjük. Kihűtjük!

    Tészta készítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 26cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk (ki is nyújthatjuk, de elég belenyomkodni is). 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc). Ha megsült, kivesszük a formából, és kihűtjük!

    Grillázs készítése:

    Az aprított mandulát kicsit megpirítjuk, majd a cukrot karamellizáljuk, és hozzátesszük a lepirított mandulát is. Olajjal kikent tepsire simítjuk, kihűtjük!
    Amikor kihűlt, tetszőleges darabokra összeaprítjuk.

    Ha a tésztánk is kihűlt, visszatesszük a kapcsos tortaformánkba, és beletesszük az almatölteléket is. Szépen elegyengetjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, amíg az alma megdermed!

    Amikor megdermedt a töltelék, óvatosan lecsatoljuk a formát, tortatálcára helyezzük, és a felvert tejszínnel, a grillázzsal és szeletelt mandulával tetszőlegesen díszítjük.

    A mandulás almatorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 174 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá