Mandulás almatorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g liszt
- 80 g porcukor
- 125 g vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek tejföl (ha szükséges)
Krém:
- 1,8 kg alma
- 4 ek cukor
- 2 kk fahéj
- 1,5 csomag vaníliás puding
- 375 ml almalé
Díszítés:
- 3 dl tejszín
- szeletelt mandula
Grillázs:
- 10 dkg mandula aprítva
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
Krém készítése:
Először a megpucolt almákat kis kockákra vágjuk, feltesszük a cukorral és a fahéjjal párolni pár percig, majd hozzáöntjük az almalében elkevert pudingot, és besűrítjük. Kihűtjük!
Tészta készítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 26cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk (ki is nyújthatjuk, de elég belenyomkodni is). 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc). Ha megsült, kivesszük a formából, és kihűtjük!
Grillázs készítése:
Az aprított mandulát kicsit megpirítjuk, majd a cukrot karamellizáljuk, és hozzátesszük a lepirított mandulát is. Olajjal kikent tepsire simítjuk, kihűtjük!
Amikor kihűlt, tetszőleges darabokra összeaprítjuk.
Ha a tésztánk is kihűlt, visszatesszük a kapcsos tortaformánkba, és beletesszük az almatölteléket is. Szépen elegyengetjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, amíg az alma megdermed!
Amikor megdermedt a töltelék, óvatosan lecsatoljuk a formát, tortatálcára helyezzük, és a felvert tejszínnel, a grillázzsal és szeletelt mandulával tetszőlegesen díszítjük.
A mandulás almatorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 8 g